woensdag 26 augustus 2015

Dieren all over the world

 “Like all great travelers, I have seen more than I remember 
and remember more than I have seen.” – Benjamin Disraeli

Op vakantie gaan is één van mijn grootste hobby's.
Ik hou ervan om nieuwe landen en culturen te ontdekken.
Foto's maken, reisverslagen en na afloop van de vakantie een
vakantiefotoboek samenstellen maakt mijn vakantie compleet.

Waar ter wereld ik ook op vakantie ga,
één van de doelen is om 'iets positiefs' met dieren te doen.

Hierbij ben ik wel kritisch. Geld dat we uitgeven aan dit soort projecten moet echt ten goede van de dieren komen. Ook dienen de dieren diervriendelijk te worden gehouden. En hou ik ervan wanneer ik achtergrond informatie over de organisatie en wat zij voor de dieren doen krijg, om de populatie in stand te houden.

De volgende fantastische momenten heb ik al verzameld.
En ik hoop er nog vele nieuwe onvergetelijke dierlijke avonturen aan toe te voegen!


Zimbabwe 2014 Leeuwen aaien

Volgens de African Lion & Environmental Research Trust (ALERT) leefden er in 1975 nog ongeveer 200.000 leeuwen op het Afrikaanse continent. Eind 2012 werd dit aantal op 32.000 geschat. In minder dan 40 jaar is het aantal leeuwen dus dramatisch afgenomen.  De International Union for Conservation of Nature (IUCN) classificeerde de leeuw in 2004 als kwetsbaar op de Rode Lijst van Bedreigde Diersoorten. In West Afrika heeft de leeuw de status van regionaal bedreigd diersoort; in dit gebied komen op dit moment (2013) minder dan 1.500 leeuwen in het wild voor.

Zimbabwe 2014 Wandelen met Leeuwen
ALERT probeert op allerlei manieren tot duurzame plannen voor de bescherming van leeuwen te komen. Zo ondersteunt het de herintroductie van leeuwen in specifieke gebieden. In dergelijke gebieden hebben eerder wel leeuwen geleefd en men heeft vastgesteld dat het zeer belangrijk is dat deze diersoort hier weer terugkeert (o.a. gezien de rol van de leeuw in de voedselketen en het toerisme). Uiteraard moet er zijn vastgesteld waarom de leeuw daar eerder is verdwenen en deze oorzaken moeten zijn weggenomen dan wel voldoende beperkt zijn vóór de herintroductie.
Lion Encounter, partner van ALERT, heeft de "African Lion Rehabilitation & Release into the Wild Program" onder haar hoede. Bij de herintroductie gaat de voorkeur uit naar het verplaatsen van wilde jonge leeuwen. Als die niet beschikbaar zijn, probeert men via jonge dieren uit gevangenschap tot herintroductie te komen. De leeuwen die aan het “lion walk program” van Lion Encounter deelnemen, worden op een bepaald moment in het wild uitgezet én vormen een belangrijke informatiebron als het gaat om zaken als gedrag, kenmerken om tot een succesvolle groep (pride) te komen, het ontwikkelen van bepaalde jachttechnieken etc. 


 “The use of traveling is to regulate imagination by reality, and instead of thinking how things may be, to see them as they are.” – Samuel Johnson


Hawaii 2014  Gekust worden door een dolfijn

Hawaii Ohau 2014 Zwemmen met Dolfijnen

Het zwemmen met dolfijnen was voor mij als hondentrainer zeer inspirerend, omdat de huidige training van honden bij de training van dolfijnen vandaan komt. Momenteel wordt er nog veel onderzoek gedaan naar hoe dolfijnen therapeutisch werken bij o.a. autistische kinderen. Iets wat voor mijn werk met therapiehonden natuurlijk zeer interessant is.

Hawaii - Maui 2014 Paardrijden

Een ontspannen rit op de rug van een paard mag natuurlijk niet ontbreken op onze huwelijksreis.

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” – Henry Miller

Afrika 2009 Met een cheetah van 4 maanden oud spelen

Deze Cheetah welp is samen met zijn zusje gered uit de armen van een jager. Zijn moeder is doodgeschoten. In de Emdoneni Lodge Animal Care and Rehabilitation Centre waar de cheetah cubs nu verblijven worden ze goed verzorgd en kunnen ze beschermd opgroeien om straks te leren jagen.
Tzt zullen ze goed voor zichzelf kunnen zorgen en worden ze weer in het wild of in een groot wild park uit gezet.

Afrika 2009 Olifant knuffelen

Bij the elephant sactuary in Zuid-Afrika geven ze veel informatie over de anatomie, voedsel en het leven van de olifant.

Afrika 2009 Witte tijger aaien

Deze witte tijgers zijn beschermde diersoorten en met uitsterven bedreigd. In dit park proberen ze een fokprogramma met witte tijgers op te zetten.
Lesbos 2010 Ezel rijden
Ezels worden op Lesbos, vooral in de bergdorpen, nog steeds als vervoermiddel gebruikt door de oudere mannen en dit is een unieke kans om het ezel rijden eens zelf te proberen.
De tocht voert over verborgen ezelspaden, bergwegen en oude pelgrimsroutes door het prachtige berglandschap Onderweg gaat je te voet door een uitgedroogde rivierbedding met de ezel achter u aan. Geniet van de omgeving en de mooie uitzichten. De opbrengsten van de ezelritten komen ten goede aan de ezelboerderij op het Lesbos voor de opvang en onderhoud van de ezels.
Lesbos 2010 Schildpad redden

Eigen reddingsprogramma Suus. Een schildpad die midden op de weg liep maar even veilig in de berm gezet. Ik hoop dat hij op weg was naar deze kant van de weg, anders wordt de weg terug weer een lange en gevaarlijke rit!

Lesbos 2010 Locale hond trainen
Locale honden op Lesbos worden veel als straat honden gezien en dus niet opgevoed. Deze hond hebben we in een week tijd wat gesocialiseerd en getraind, zodat zij een leuke huishond kan worden.

2009 Zuid Afrika

Op deze foto heb ik een hele lieve afrikaanse park beheerder gesmeekt om een klein nijlkrokodilletje vast te mogen houden. Het mocht, maar hij kon wel bijten...

Wat er nog op mijn verlanglijstje staat....
daar komt vast nog wel eens een blog over.
Want mijn bucketlist wordt elk jaar langer ipv korter!

“We live in a wonderful world that is full of beauty, charm and adventure. There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.” – Jawaharial Nehru

Geen opmerkingen:

Een reactie posten